Google+ Followers

Tuesday, 13 December 2011

cara menangani masalah kawan yg berdengkur....

Korang2!! korang ade mmber x yg slalu maen okestra malam2? maen trompet ke?hakhakhak..mesti korg rase x selesa kan?So aku ade langkah terbaek "on how to overcome this problems"..ceeewaaahh!! hah!sebelum tu cek nk habaq mai ckit la kt korg ape tu berdengkur kot2 ade yg x tau ke...










Berdengkur adalah bunyi bising semasa bernafas ketika tidur, apabila sebahagian daripada saluran
pernafasan atas seseorang tersumbat. Ia berlaku apabila terdapat sekatan pada aliran udara di
dalam saluran pernafasan di bahagian belakang mulut dan hidung seseorang.
Bunyi itu dikeluarkan apabila tisu di bahagian atas saluran pernafasan bergesel dan bergetar
di antara satu sama lain. Berdengkur bertambah kerap mengikut umur dan biasanya tidak
membahayakan.so teruskan la berdengkur ye...kahkahkah..

ok.paham dah?? so aku nk bg tips ckit mcm ne nk hadapi kwn2 yg slalu maen "alat muzik" time2 mlm..hehehe~


Sebenar nye banyak care nk selesai kan masalah nie..tp kat cni aku bg 5 langkah2 terbaek punyeeee..suka hati korang la nk ikot  ke x..




Langkah 1.




Slalu nye lau member2 korang slalu berdengkur mlm2 kan dan kadang2 menusuk kalbu bunyian beliau kan??So,guna la mp3 anda untuk mendengar lagu2 dan sebagai langkah terbaik drp dgr kwn anda tu bermaen alat muzik bersendirian..drp dgr sound effects dr mmber korg,baek dgr lagu..ye dok??




Langkah 2.


Ok.bg sesape yg xde mp3..ni langkah seterusnya.Korg letak je bantal kat muka mmber korg tu..Lagi besar bantal lg bagus.Lau rase geram ngn mmber korg tu..amik bantal tekup je kat muka die..make sure die x bernafas dlm masa 10 minit.pastu baru angkat bantal tu..huahuhauhua...


Langkah 3.


Ok.langkah ni telah dipersutujui oleh Majlis Keselamatan Dunia slps mesyuarat agung 2 mggu lps.Dlm perbincangan meeting ni,(meh sini aku hurai kan) dibenarkan..diulangi..dibenar kan rakan2 membelasah mmber yg asik dok berdengkor sbgai pengajaran kpd si dengkur untuk tidak mengulangi kesalahan yg sama..pasti kan kepala beliau di hentak ke lantai sebanyak 10 kali,ditumbuk di perut 50 kali,smack badan 100kali, heret beliau kat atas tar 15 kali..**ermmm abis la housemate aku pasni..heheheh~


Langkah 4.



ermm..bg mereka yg x sampai hati nk blasah mmber tu...Almaklumlah,mmber sejati..jgn risau ada cara laen..hah! yg ni cara die...huahuahuahua..bg yg kaki seni tu..kasi seri ckit muka mmber tu...x cukup merah tambah merah..bila mmber bangun tidur biar kan beliau menangis sepuas hati sbb mlm die da mnyebab kan anda sengsara...kahkahkah..




Langkah 5.


haih! ni la resepi terakhir yg aku boley share kat korang...simple n not complicated..yeaahh!! sewaktu rakan korang sedang syiiiooookk berdengkur, amik la beberapa hammer..make sure yg paling besar skali okay..pasti kan jarak yg sesuai sebelum hayunan dilakukan..tarik nafas dalam2,So pukul la mmber korang sesuka hati yg korg suka.make sure jgn mati sudah...kahkahkahkah..




P/S: petua2 ni boleh diamal kan selalu..bagi yg ingin mencuba,digalakkan, jgn malu2 okay..Kesan nye tanggung sendiri..hikhikhik~

Thursday, 1 December 2011

Pemandu Malaysia mcm CILAKA ***sesetengah je****

Grrrrr!!! mmg cilaka la pemandu Malaysia..mmg xde adab!! harap je ade lesen,Tp bodoh bila ats jln raya.. Hah!! tula yg sempat aku komentar terhadap pemandu Malaysia.Kata org Indon xde akhlak, x hormat org la (time perlawanan bola sepak Malaysia vs Indon) .Org malaysia pon sama jela weyh in term of "respecting" la..



Cite die mcm ni..Benda ni berlaku kt batang idung si penulis nie sendiri..hakhakhaktuiii!!! Sewaktu aku nk balik Shah alam dr Segamat.Dah la jln jem lps tol senawang,hari plak hujan..aku ni haaa dah la naek moto je nk blik shah alam.*moto LC beb..wakakka*~almaklumlah xde duit nk beli kete~..Bila jln jem pemandu2 kete yg cilaka ni sesuka hati kepala atok nenek die je guna laluan moto.Konon dpt cilok,cpt perjalanan la..aku ni dah la naek moto mmg ikot laluan moto la.terpakse la follow blakang kete. dr Tangkak aku mmg x tuang minyak sbb aku da bajet tuang minyak kat R&R Seremban.bila nk sampai seremban...minyak aku tinggal ciput jeee..nk x nk terpaksa la bwk laju time2 hujan.Kang moto mati tgh jln ssh.mmber aku pon sama.miyak pon ciput je...



mcm ni la hujan mase naek moto *gambar contoh..real nye x amik sbb npon dlm seat moto*



Dah nk sampai R&R Seremban nie!!!! lg bape km je.2km je kot lau x salah aku..Time follow blakang kete (kt laluan moto) dan2 je kete Persona tu slow..aku ape lg himpit tepi la wey..Takdir agk nye..nk himpit tepi ade plak kon kt tepi tu jatuh. (ala kon slalu kt highway tuuu) .aku pon masuk la rumput..bajet selamat. Malang memang x berbau!! bile nk masuk jln raya balik, moto tergelincir..licin..ujan kan.ape lg..jd superman la kejap.itula first time pengalaman aku jatuh moto.mase da jatuh tu boley plak pemandu2 LAHANAT ni nk masuk lg lorong moto.Aku dah la jatuh.Motor pon barai tu pon x geti nk fikir.Nk jugak guna lorong moto.Lps jatuh aku bngun tgk moto.sempat lagi maki kete2 lalu kt c2..ahahaha..padan muka sape suh lalu..selipar putus,side mirrors moto hancur,spek mata patah,moto terbalik..Paling sedih kek coklat dlm beg tok bg mmber2 tercampak.aaahhhhhh!!!beg pon basah..(T_T).nasib bek la moto ley gerak lg..Last2 aku parking moto kt Nilai.Bwk gak moto dr R&R tu ke umah mmber aku kt Nilai.lau x moto nk parking mane kt highway???pastu mmber aku amik kt Nilai naik kete sbb da x larat nk bwk moto.dgn kaki tangan luka,lutut n bahu da kebas2..kena plak hujan..pergghh!!!






mcm ni la kering nye minyak aku.sbb tu nk cepat!!!!!


So, kpd  korg yg baca ni,cuba korang ditempat aku.apa perasaan korg??? bkn salah korg.tp pemandu LAHANAT tu...Dah la jatuh ade lagi pemandu nk guna laluan moto sebelah korg.So sape cilaka??Sebelum aku akhiri tulis menulis ni...ceeewwaahh..aku nk nasihat la kt korg2..jgn la guna laluan moto sbg alternative lau nk cepat.Hormati penunggang motosikal.Bia lambat asal selamat.lau guna kete,guna laluan kete.jgn nk mengada2 guna laluan moto..Lau jd kt korg mcm ne??hah!! mcm ne nk jwb tuuuuuu...

Bile letrik kt umah xde..kahkahkah.

Ermmmm..da lame gler r aku x tulis blog.ade la dlm seabad..hakhakhak..tbe2 pagi ni nk tulis lak..(Cehhh!! dah la blog x pemes!!)
Ari ni aku nk share ckit sal percutian aku ngn dak2 umah aku.Kali ni kteorg ke Port Dickson.Fuiyooooo...Bestttttt WoooooooOO!!!!!!!
Cite die mcm nie.... Blok umah sewa aku akan ditiadakan elektrik pada ari rabu..pastu dan2 je ari rabu ni ade satu kelas plak an.Khamis nye xde klas lgsung.So ats cadangan mmber2 umah, kteorg gi la jejalan utk elak kn kepanasan.Almaklumlah dok Shah alam, lau xde lektrik da mcm dok dlm ketuhar..hakhakhak.Cadang bertolak lps kls CSC kol 11 a.m.Paham2 jela janji melayu..matahari nk naek smula baru nk gerak..haih!!! dah tu je aku nk share...lps ni tgk la gambar2..


     ni la housemate aku yg memeningkan..hakhak.LOL~





wokay! ni la percutian yg x brape nk cuti..


starting
on moving



amik ko!!  
masing2 mula timbul..hikhik
hoyeahhhh!!!
sampai2 je trus bkak baju (salin baju la...jgn pk bukan2), pastu maen bola sampai kejang urat, pastu mkn smpai kembung,pastu mandi sambil telan air laut sebaldi,pastu bergusti dlm air pastu bla...bla...bla...*mls da nk tulis*..hikhikhik ~ SEKIAN MELAPORKAN BERITA.WASSALAM~