Google+ Followers

Tuesday, 13 December 2011

cara menangani masalah kawan yg berdengkur....

Korang2!! korang ade mmber x yg slalu maen okestra malam2? maen trompet ke?hakhakhak..mesti korg rase x selesa kan?So aku ade langkah terbaek "on how to overcome this problems"..ceeewaaahh!! hah!sebelum tu cek nk habaq mai ckit la kt korg ape tu berdengkur kot2 ade yg x tau ke...










Berdengkur adalah bunyi bising semasa bernafas ketika tidur, apabila sebahagian daripada saluran
pernafasan atas seseorang tersumbat. Ia berlaku apabila terdapat sekatan pada aliran udara di
dalam saluran pernafasan di bahagian belakang mulut dan hidung seseorang.
Bunyi itu dikeluarkan apabila tisu di bahagian atas saluran pernafasan bergesel dan bergetar
di antara satu sama lain. Berdengkur bertambah kerap mengikut umur dan biasanya tidak
membahayakan.so teruskan la berdengkur ye...kahkahkah..

ok.paham dah?? so aku nk bg tips ckit mcm ne nk hadapi kwn2 yg slalu maen "alat muzik" time2 mlm..hehehe~


Sebenar nye banyak care nk selesai kan masalah nie..tp kat cni aku bg 5 langkah2 terbaek punyeeee..suka hati korang la nk ikot  ke x..




Langkah 1.




Slalu nye lau member2 korang slalu berdengkur mlm2 kan dan kadang2 menusuk kalbu bunyian beliau kan??So,guna la mp3 anda untuk mendengar lagu2 dan sebagai langkah terbaik drp dgr kwn anda tu bermaen alat muzik bersendirian..drp dgr sound effects dr mmber korg,baek dgr lagu..ye dok??




Langkah 2.


Ok.bg sesape yg xde mp3..ni langkah seterusnya.Korg letak je bantal kat muka mmber korg tu..Lagi besar bantal lg bagus.Lau rase geram ngn mmber korg tu..amik bantal tekup je kat muka die..make sure die x bernafas dlm masa 10 minit.pastu baru angkat bantal tu..huahuhauhua...


Langkah 3.


Ok.langkah ni telah dipersutujui oleh Majlis Keselamatan Dunia slps mesyuarat agung 2 mggu lps.Dlm perbincangan meeting ni,(meh sini aku hurai kan) dibenarkan..diulangi..dibenar kan rakan2 membelasah mmber yg asik dok berdengkor sbgai pengajaran kpd si dengkur untuk tidak mengulangi kesalahan yg sama..pasti kan kepala beliau di hentak ke lantai sebanyak 10 kali,ditumbuk di perut 50 kali,smack badan 100kali, heret beliau kat atas tar 15 kali..**ermmm abis la housemate aku pasni..heheheh~


Langkah 4.



ermm..bg mereka yg x sampai hati nk blasah mmber tu...Almaklumlah,mmber sejati..jgn risau ada cara laen..hah! yg ni cara die...huahuahuahua..bg yg kaki seni tu..kasi seri ckit muka mmber tu...x cukup merah tambah merah..bila mmber bangun tidur biar kan beliau menangis sepuas hati sbb mlm die da mnyebab kan anda sengsara...kahkahkah..




Langkah 5.


haih! ni la resepi terakhir yg aku boley share kat korang...simple n not complicated..yeaahh!! sewaktu rakan korang sedang syiiiooookk berdengkur, amik la beberapa hammer..make sure yg paling besar skali okay..pasti kan jarak yg sesuai sebelum hayunan dilakukan..tarik nafas dalam2,So pukul la mmber korang sesuka hati yg korg suka.make sure jgn mati sudah...kahkahkahkah..




P/S: petua2 ni boleh diamal kan selalu..bagi yg ingin mencuba,digalakkan, jgn malu2 okay..Kesan nye tanggung sendiri..hikhikhik~

No comments:

Post a Comment